Воскресенье, 28.04.2024, 03:22
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню
Форма входа
Реклама
Пошук

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Календар
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Реклама интернет ресурсов!

Головна » 2012 » Октябрь » 2 » Жахи нашого містечка
01:52
Жахи нашого містечка

Жахи нашого містечка
21 вересня на каналі Syfy розпочався третій сезон канадського серіалу "Таємниці Хейвена" за мотивами роману Стівена Кінга про надприродних здібностях жителів маленького приморського міста

Творці

Порівнювати сюжет серіалу з лежачим в основі романом Кінга "Дитя Колорадо" (2005) немає сенсу - від роману в серіалі залишився лише детективний зачин, та й то сильно видозмінений: в 80-ті роки на пляжі приморського містечка було знайдено труп чоловіка, якого газетярі охрестили "хлопцем з Колорадо". Ця загадкова смерть якось пов'язана із здібностями жителів Хейвена руйнівним чином впливати на навколишню реальність. Наділені особливим даром хейвенци не в змозі контролювати свою силу, що часто стає причиною ненавмисних злочинів. Але є в Хейвені і такі люди, хто не обтяжується небезпечними здібностями, а навпаки - використовує їх у зло. Творці серіалу - канадські сценаристи і продюсери Джим Данн і Сем Ернст - одного разу вже працювали з матеріалом Кінга - з 2002 по 2007 робили серіал "Мертва зона", який теж лише відштовхувався від канви роману, а потім відводив сюжет зовсім в іншу сторону.

Але все ж "Таємниці Хейвена" можуть з повним правом претендувати на визначення "серіал по Кінгу", тому що відповідають не букві, а духу його книг, відтворюючи на екрані типово кінговскую атмосферу. У "Таємницях ..." маса відсилань до знакових речам і подіям з його романів. Перш за все, це сама тема нібито відрізаного від решти світу містечка, де коїлося щось дивне, по більшій частині зловісне і страшне. В одній із серій Хейвен буквально перетворюється на різдвяну іграшку - скляну кульку, всередині якого йде сніг, якщо його струснути: дитяча мрія однієї з мешканок стає дійсністю, і місто накриває прозорим, але непрохідним скляним куполом. У Хейвен повертається побіжний злочинець з в'язниці Шоушенк. У Хейвені з неба падає дощ із жаб (як в оповіданні "Сезон дощу"), героїня смертельно боїться злого клоуна, а маленький хлопчик, намагаючись дістати паперовий кораблик, уплившій в стік каналізації, засовує руку за грати і за хвилину волає від смертельного жаху - ось вони, класичні кінговскіе мотиви. А часом серіал нагадує легендарну "Сутінкову зону" Рода Серлінга, телехіт 60-х, безумовно вплинув на творчість Кінга, хоча він і не забув не цілком утішно відгукнутися про "Зоні" у своїй блискучій критичної книжці про хоррори "Танець смерті" (1981) .


Страшний клоун
Сюжет

Спецагент ФБР Одрі Паркер (Емілі Роуз) приїжджає в Хейвен в пошуках злочинця, і відразу ж відчуває на собі всю силу і дивність міста: під колесами її машини розверзається величезна тріщина в асфальті, і вона опиняється на краю прірви. Вилізти з машини їй вдається тільки за допомогою вчасно зреагувала поліцейського по імені Нейтан Ворнос (Лукас Брайант). Але, витягши Одрі з машини, Нейтан тут же наставляє на неї пістолет, а вона у відповідь вихоплює свій - і це, як водиться, стає початком прекрасної дружби. Сильно прищемивши Нейтаном руку дверцятами машини, Одрі виявляє чергову дивина, якій спочатку не надає значення: Нейтан не відчуває болю. Одрі підозрює, що він просто рисується з метою справити на неї враження, але незабаром розуміє, що Нейтан - один з незвичайних мешканців Хейвена, яких вона іменує "Люди з бідами". Він взагалі позбавлений дотику, а тому і не може відчути ніякої радості від сексу - зате "відморожений" Нейтан може бути відданим другом і відмінним напарником. У першому ж епізоді Одрі стикається з паранормальними здібностями ще однією з таких нещасних, яка в роздратуванні здатна впливати на погоду, викликаючи бурю, блискавки і шквал, і не контролює свій небезпечний дар. Далі - більше. Кошмари сплячого хлопчика переслідують інших людей наяву, а Одрі і Нейтан потрапляють в його головний кошмар - загибель батьків в автокатастрофі, і ледь не повторюють їх долю. У лікарні для нервовохворих пацієнти впадають в шаленство, яке викликає гра на музичних інструментах - здатністю перетворювати людей на скажених монстрів за допомогою музики володіє ще один персонаж Хейвена. У Хейвені живе людина, яка може втілювати в реальність все, що він читає. А також сліпець, тінь якого вбиває людей. І ще дівчина, при погляді на яку люди бачать не її саму, а найголовніший свій страх, начебто ожилого трупа або скаженої собаки. Незабаром Одрі розуміє, що якщо в Хейвені щось трапляється, то причина цього лежить за гранню звичної реальності, і раціональні пояснення шукати марно - замість цього треба просто знайти Людини з бідами, який впливає на події.

Одрі і Нейтан
Сама Одрі теж володіє дивовижною властивістю: чужі паранормальні здібності на неї не діють. Коли навколо всі ходять заворожені або піддаються небезпеці, вона залишається неушкодженою. До того ж, щось пов'язує її з Хейвені: на старому фото з газети в замітці про смерть "Хлопця з Колорадо" вона виявляє жінку, на яку схожа як дві краплі води. Спочатку Одрі думає, що це її мати, яку вона ніколи не знала, бо росла сиротою в притулку. Але потім Одрі починає смутно здогадуватися, що на фото двадцятирічної давності - вона сама, що б це не означало. Одрі вирішує залишитися в шаленому місті, щоб докопатися до істини, і стає місцевим копом на пару з Нейтаном. Їм часто допомагає глузливий і цинічний авантюрист Дюк Крокер (його грає красень Ерік Бальфур, схожий на зірку 40-х років Еррола Флінна). Дюк - контрабандист, що переправляє на своєму човні через затоку людей і вантажі, і у нього постійні тертя з законом. Але з Нейтаном вони дружать з дитинства, хоча час від часу гризуться, і незабаром Дюк неофіційно стає третім в команді детективів, які розслідують таємниці Хейвена. У Дюка немає Біди, але теж є проблема: він достеменно дізнається, що колись загине від рук людини з круглою татуюванням. Крім копів і Дюка, в таємниці Хейвена присвячені два дідка-старожила Вінс і Дейв Тігси - рідні брати, що видають місцеву газету Havens Herald, і в разі чого копи біжать до них за порадою і підказкою.

Дюк
Перший сезон серіалу закінчується надзвичайно ефектно: в Хейвені знову оголошується побіжний злочинець - цього разу це відсидів двадцять років вбивця "Хлопця з Колорадо", який, як і Нейтан, не відчуває болю і виявляється його справжнім батьком. У той же час гине шеф поліції, якого Нейтан всі ці роки через незнання вважав батьком, і виявляється, що саме шеф був причиною підземних тріщин, час від часу роздирають землю Хейвена - бо намагався стримувати Біди. Дюк спочатку виявляє круглу татуювання на руці вбивці "Хлопця з Колорадо", а потім - що таке татуювання є у безлічі інших людей, і це стає головним переслідує його страхом. У другому сезоні у Одрі з'являється двійник - "справжня Одрі Паркер", яка теж прибула до Хейвен за завданням ФБР, і з якою у Першій Одрі спільні спогади дитинства.

Старички-журналісти
На наступні сезони в Хейвені ще дістане таємниць: хто така насправді Одрі Паркер, місія якої захищати жителів Хейвена від них самих, тобто від їх Бед? Хто такий "Хлопець з Колорадо", і чи справді він мертвий? Що за таємнича татуювання переслідує Дюка? Чи вдасться Нейтаном знову позбутися проклятого нестями, як це одного разу вже траплялося з ним, хоча й ненадовго?

Про що серіал

"Таємниці Хейвена" - нетиповий детектив, в якому абсолютно всі розслідування відштовхуються не від раціональних посилок, а навпаки. Копи Одрі і Нейтан шукають в першу чергу не природні причини події злочину, не намагаються осягнути його дедукцією і заземлити в реальності - вони шукають дивина і носія цієї дивності. У якомусь сенсі всі персонажі з незвичайним даром втілюють в реальність плоди своєї уяви і свої страхи: матерія в Хейвені вторинна, і підпорядковується думки, ідеї та уяві, а дивний кінговскій містечко Хейвен - це свого роду "світ як воля і уявлення". 
   Цікава стаття: Моды для всех версий minecraft моды 1.4.2 а так же моды для сервера bukkit.
Категорія: Кино, видео | Переглядів: 1205 | Додав: droom1366611 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: