Воскресенье, 28.04.2024, 05:49
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню
Форма входа
Реклама
Пошук

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Календар
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Реклама интернет ресурсов!

Головна » 2012 » Ноябрь » 14 » Серіал "Революція" (рецензія)
02:06
Серіал "Революція" (рецензія)
За спостереженнями фахівців, крайній на даний момент епізод "Революції” під назвою "Родинні узи” (Ties that Bind) втратив в рейтингу ще кілька відсотків і став найменш популярним за кількістю глядачів з усіх існуючих. Причин тому, як мені здається декілька. Щоб пояснити їх все, потрібно насамперед згадати, як взагалі позиціонувався цей серіал, і чого від нього чекали. Ну, щоб подивитися, що з обіцяного було виконано.

Початковий синопсис "Революції” свідчив: "Серіал про групу персонажів, що намагається вижити в світі, з якого з незрозумілої причини пропали всі види енергії”. Разом передбачалася якась постапокаліптика і суворий "сурвайвал едвенчур” типу "Божевільного Макса 2” або "Фоллаута”. Знову таки, імена творця "Надприродного” Еріка Кріпке і автора "Лоста” Дж.Дж.Абрамса вселяли надію на якусь похмурість і загадковість, що відбувається. Що ж вийшло в результаті?

У підсумку отримали чистенький, гламурний світ, де пейзане мирно працюють на полях, а за ними наглядають садисти-маніяки з "міліції”. Ніяких техногенних катастроф, ніяких радіоактивних або бактеріологічних епідемій - просто всю цивілізацію акуратно опустили у xix століття. Єдиним серйозним відзнакою можна назвати відсутність звичних інформаційних технологій та ще, може, шаблі і мушкети у найбільш авторитетних громадян. Це, до речі, теж незрозуміло - чого-чого, а зброї на планеті була припасена на століття вперед. І раптом, всього через п'ятнадцять років після Відключення”, майже всі вже воюють крем ’ яними рушницями часів війни за незалежність? Не вірю.

З "зникненням всіх видів енергії” теж не дуже зрозуміло. Електрика - це ясно, так. "Воно зникло”. А як щодо, скажімо, енергії пара? Паровози-то у них нормально їздять, значить, все працює. Звідки така вибірковість? Як щодо енергії вітру або приливних хвиль? Сонячної або атомної енергії? Енергії порохових газів - адже рушниці відмінно стріляють. Одним словом, з міфологією теж якось поки все виглядає непродумано.

Не менший інтерес викликають що населяє світ люди. Треба думати, що з "Відключенням” прийшов масовий геноцид, бо можливість виживання мільйонів хіпстерів у світі без електрики - питання дискусійне. Дивно, що в серіалі про це ні слова, і навіть товстий бородатий Аарон, колишній працівник Гугля, через п'ятнадцять років після апокаліпсису все так само пухл і некорисний для комуни, в якій живе. Він там, бачте, вчить дітей грамоті. Це в світі, де кожна пара робочих рук на вагу золота. Ну-ну.

Абсолютно всі показані в серіалі персонажі чудово розчесані, намазані косметикою, мають відмінні зуби і одягнені в добротні шмотки. Дивно, що через стільки років після смерті старого світу, все мало-трохи цінне ще не подгребли під себе найбільш розумні хлопці. До речі, дуже слабо розкрита тема хвороб у чудовому новому світі, тільки показаний астми, який навіть у самої глибокої американської глухомані може без проблем роздобути собі інгалятор. Чесно кажучи, останньою краплею стала сцена в восьмої серії, коли дівчина пішки, з набитим "сидором" за плечима, легко обігнала групу скачуть стремiти вершників. Ну, громадяни, треба ж якусь міру вже знати.

Awkward відтвореного світу органічно доповнюють дерев'яні персонажі, які, здається, тільки що зійшли зі сторінок книги "Оповідання і вірші про піонерів”. Чи є персонажами не найвдалішого рольового відіграш за AD&D (там зазвичай збирається компанія веселих психопатів, яка в реальному житті не дала б і пари днів). Тільки тут веселості явно бракує.

До всього іншого, персонажі категорично не відповідають своєму прописаному минулого. Похмурий, але слабохарактерний Майлс ніяк не міг створити розгалужену і відмінно навчену армію "міліції”. Обмежений садист Себастіан не в змозі контролювати двадцять відсотків території колишніх США. А Чарлі, зі своїм вічним особою какающей собаки, зовсім не тягне на головну героїню. Підбір акторів, таким чином, розцінюю як невдалий.

В цілому, серіал до восьмої серії включно не порадував рішуче нічим, окрім красивих видом спустошення в американській глибинці. А тому було прийнято вольове рішення перегляд і рецензування припинити його. З формулюванням "бо нефіг”.

Джерело: http://kinofilms.ua
Категорія: Кино, видео | Переглядів: 1023 | Додав: droom1366611 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: