18192021222324
252627282930

Головна » 2013 » Ноябрь » 21 » Зоряний шлях (рецензія) электрокотел северянин
04:30
Зоряний шлях (рецензія) электрокотел северянин
Купить электрокотел северянин и другое электро газовое оборудование можно приобрести по лучшим ценам только у нас. Заходите и вы убедитесь в рацианальности наших цен, и качества нашей продукции.
За сорок три роки, що минули з виходу першої серії "Стар Треку", всесвіт, чиї борознив простори корабель "Ентерпрайз" розрослася настільки, що вистачило на два повнометражних фільми, кілька серіалів, десятки найменувань коміксів і книг, і це не кажучи про мільйони фанатських триб'ютів. Можливо, з цієї причини появи Стар Треку 2009 року чекали насторожено і віддані фанати і звичайні глядачі. Ще б - чого світ точно не потерпить, так це відмови від канонів всесвіту "Зоряного шляху". У день прем'єри весь світ видихнув з полегшенням - Джей Джей Абрамс впорався на "відмінно". Фільм задовольнив інтерес навіть тих глядачів, які жодного разу не чули про "Стар Трек".

На цей раз розкривається передісторія оригінального серіалу. На наших очах Ентерпрайз вилітає на своє перше завдання і негайно потрапляє в серйозну халепу, з якої його витягнуть молоді фахівці. Ці ледь знайомі між собою кадети в майбутньому стануть легендарною командою, на чолі якої стануть капітан Джеймс Кірк і Спок. До речі, про останніх глядачеві належить дізнатися цікаві подробиці. По-перше, врівноважений і благородний Кірк в минулому, виявляється, був шибайголовою, а його в майбутньому нерозлучний друг Спок зовсім не так добре управляв своїми емоціями в юності. До речі, про дружбу вони і не думали - суперництво двох молодих лідерів більше схоже на взаємну ненависть.

Вражає умілий, майже ювелірний підбір акторів - всі персонажі неймовірно схожі на своє "майбутнє" з серіалу 60-х років. Закарі Куінто і Кріс Пайн цілком могли б зіграти молодих Леонарда Нимоя і Уїлльяма Шэттнера. Особливо запам'ятався Саймон Пегг в ролі Скотті. Ну і, звичайно, народився в Ленінграді, але, на жаль, американський актор Антон Єльчин в ролі 17-річного російського вундеркінда Чехова.

Йдучи з залу багато глядачі гаряче обговорювали сюжетні нестиковки і безглуздості. Які, звичайно, були - з цим не посперечаєшся. Але не варто забувати, що основна сюжетна лінія про мстивого шахтаря лише колійна нитка, збіг обставин при яких судилося познайомитися один з одним головним героям. І, завдяки вмілій роботі сценаристів, фільм виглядає легко, хоча обсяг інформації, який обрушується на глядача воістину великий. Так, ми встигаємо ознайомитися з біографіями головних героїв, дізнаємося історію Всесвіту Стар Треку (йдучи із залу всі вже знали, чим відрізняється вулканец від людини) і при цьому не втрачаємо лінію основного сюжету.

"Зоряний шлях" 2009-го року вдався на славу. Він безумовно стане частиною золотого фонду наукової фантастики і кінематографу в цілому. Завдяки балансу всіх складових, він цілком може змагатися навіть з класичної трилогією "Зоряних воєн". На цей раз Джей Джей Абрамс зняв не просто видовищний фільм (а це він уміє, згадайте хоча б "Монстро"), він зробив щось значно більше: повернув світу культову пригодницьку сагу, і хоча б за це заслуговує оплесків.
Категорія: Кино, видео | Переглядів: 446 | Додав: droom1366611 | Рейтинг: 0.0/0