Понедельник, 20.05.2024, 18:59
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню
Форма входа
Реклама
Пошук

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Календар
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Реклама интернет ресурсов!

Головна » 2013 » Март » 28 » Вибираємо фон для акваріума
00:48
Вибираємо фон для акваріума
Коли ви запускаєте виставковий акваріум, я маю на увазі саме виставковий, а не звичайний акваріум, який ставлять на швидку руку (наприклад у лікарнях, дитячих садах і т.д.) і не нерестовік, який запускають у практичних цілях, вам обов'язково захочеться, щоб усі звертали увагу на його дизайн і, природно, на рибок в ньому. Саме тому дуже важливо постаратися сховати все необхідне, але часто не привабливе акваріумне устаткування. Адже, погодьтеся, обігрівач, розташований по середині заднього скла в акваріумі, виглядає не дуже естетично і натурального вигляду акваріуму не додає.

Обладнання, яке знаходиться безпосередньо в акваріумі (трубки від фільтрів, внутрішні фільтри, обігрівачі тощо) можна сховати, придумавши цікаве і креативне рішення. Але все те, що знаходиться за межами скляних стінок акваріума (компресори, зовнішні фільтри і трубки від них і т.д.) легко можна сховати від погляду (щоб при погляді в акваріум вони не звертали на себе увагу) за допомогою заднього фону. Багато і багато акваріумісти використовують цей метод, але тут виникає головне питання - вибір кольору фону, адже від нього багато в чому буде залежати зовнішній вигляд акваріума. Далі ми поговоримо саме про це.

Типи задніх фонів.
Зараз існує велика кількість спеціальних фонів для акваріума у ​​вигляді плівки. На ній часто зображують різні зображення водних ландшафтів. Такі плівки часто привертають увагу новачків в акваріуму. Але такі плівки корисні тільки в тому випадку, якщо ви не плануєте створювати травник і займатися акваскейпом. Якщо ваша мета змусити людей звернути увагу на те, яке убрання ви створили у вашому акваріумі, звернути їх увагу на деталі рослин, каменів, корчів - ваш вибір повинен лягти на однотонний задній фон. У цьому випадку у вас є два варіанти:

Мальовані фони.
Багато акваріумісти часто віддають перевагу мальованим (фарбованим) фонам. Для цього буде потрібно ретельно вимити скло, вибрати колір і нанести фарбу на задню стінку акваруіма (зовні, природно). При оформленні всіх своїх акваріумів я робив саме так. Але, тут може виникнути декілька технічних проблем. Перше - ви повинні бути надмірно обережні, щоб фарба не потрапила в акваріум! Більшість фарб і подібних речовин є токсичними і можуть погубити вашу рибу. По-друге, якщо ви не будете наносити фарбу рівномірно, то при включенні світла в акваріумі, в різних місцях фон буде просвічуватися і виглядати не однорідним, бідним і не красивим. У підсумку отриманий результат вам не сподобається і ви будете соскребать непотрібну фарбу, що зажадає від вас трати часу, терпіння, а можливо і пошкодження стінки акваріума.
Готові фони.
Я не знаю чи відбувається таке особисто зі мною, або з іншими аквариумистами, але я втомлююся від акваріума, якщо довгий час він стоїть без змін. Часто я відчуваю потребу щось підправити або поміняти місцями, в загальному «зробити хоч щось», і подивитися, бути може в кінцевому результаті акваріум буде виглядати краще. Як я вже писав вище, колір, обраний для заднього фону, значно впливає на обстановку і зовнішній вигляд акваріума. Тому зараз я використовую вже готові фони і час від часу міняю їх в акваріумі. Це дуже легкий і не дорогий спосіб трохи змінити зовнішній вигляд вашого дітища.

Кольори і вироблений ними ефект.
Так як готові фони дуже легко міняти, а так само тому, що вони дуже дешеві, а так само виходячи з великого асортименту квітів, я багато разів експериментував з такими фонами, визначаючи який вплив той чи інший колір робить на сприйняття людиною дизайну акваріума. Зараз я збираюся поділитися з вами своїми спостереженнями:

Чорний: це найбільш часто використовуваний колір, і, особисто на мою думку, найкращий. За допомогою чорного фону ви відводите увагу «глядача» від заднього фону і фокусируете його увагу на акваскейпе і рибах, на виразності і грі кольорів. Соковиті зелені рослини (а так само рослини інших кольорів) і яскраві кольори риб, контрастуючи з чорним фоном виглядають просто чудово. Так само, чорний колір допомагає створити глибину, від чого внутрішній дизайн акваріума виглядає ще більш натурально. Всі інші кольори мають менший ефект в цьому плані, але так само виглядають дуже красиво.

Світло синьо-зелений: використання фону такого кольору додасть в акваріум яскравості і створить ефект середньої глибини морських або океанських вод. При погляді на акваріум з таким фоном настає почуття спокою й умиротворення. Хороший варіант як для прісноводних, так і для морських акваріумів. Він трохи відволіче вашу увагу від рослин у акваріумі, завдяки меншому контрасту, але виглядати буде дуже красиво. НЕ яскраво забарвлені види риб, наприклад скалярії або акулячі балу на цьому тлі будуть виглядати досить виграшно.

Синій: фон сильного темно-синього кольору допоможе вам створити ефект «глибокого синього моря». Найчастіше фони такого кольору використовують для оформлення морських акваріумів. Так само він відмінно буде виглядати в прісноводних акваріумах, в дизайнах яких є темно-сірі камені або скелі, наприклад Африканські акваріуми Мбуна.

Коричневий, бежевий, пісочний: ці кольори найбільше підійдуть для фону, якщо ви хочете створити в акваріумі дизайн, що імітує річковий ландшафт з пісочної і трохи мутнуватою водою. Дуже добре виглядають в акваріумі з невеликою кількістю рослин, грунтом і каменями схожих за кольором і відтінку з фоном.

Інші кольори: якщо ви хочете спробувати фон якогось незвичайного кольору, поспішаю звернути вашу увагу, що такі фони можуть додати вашому акваріуму ненатуральний, але, іноді, цікавий вигляд: помаранчевий, червоний і т.д. Вибір кольору такого фону повинен залежати від того, як на його тлі буде виглядати раби в акваріумі і рослини з декораціями.

Не бійтеся експериментувати ... спробуйте всі можливі варіанти фонів, поки акваріум не стане виглядати саме так, як ви хочете!
Категорія: Интересные вещи | Переглядів: 438 | Додав: Vetal12v | Теги: акваріум, фон для акваріума | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Sergsib  
0
<a href=http://zmkshop.ru/>конструкции металлические светопрозрачного покрытия заказать</a>

Имя *:
Email *:
Код *: